Vandaag zijn de eerste foto's van de nieuwe Canon drone verschenen. De hexacopter is voorzien van een professionele camera en wordt gepresenteerd op de Video Transmission Expo in Tokyo, Japan.

Canon

Fabrikant Canon is al meer dan 80 jaar actief in de camera-industrie en komt vandaag met een heuse cameradrone op de markt. Volgens statistieken zal de Japanse dronemarkt in 2022 bijna 2 miljard euro waard zijn en daar ziet de camerafabrikant dan ook grote kansen in.

Hexacopter

De drone heeft zes armen en wordt daarom een hexacopter genoemd. Hij krijgt de naam Canon PD6E2000-AW-CJ1 en is gemaakt voor professionele doeleinden zoals opsporingsmissies. De camera heet een ISO waarde van 4.560.000 en kan goed zien in de nacht.

Canon bouwt eigen professionele camera drone

Camera

De sensor van de ME20F-SH camera is 35-mm groot en heeft 2.26 miljoen pixels. De beelden worden opgeslagen met 60 beelden per seconde in een resolutie van 1920x1080p. De camera ondersteunt zowel NTSC als PAL.

Canon bouwt eigen professionele camera drone

Kopen

Er is nog niet veel meer bekend over de Canon drone. Meer informatie wordt tijdens de Video Transmission Expo in Tokyo bekend gemaakt. Prijzen zijn ook nog niet bekend, alleen de camera zou al 20.000 euro moeten kosten.

0 Reacties

    Plaats een reactie