TU Delft houdt eind van dit jaar een wedstrijd waarin teams elkaars drones uit de lucht moeten zien te halen. De wedstrijd met de naam 'DroneClash' moet de ontwikkeling van anti-dronetechnologie stimuleren.

DroneClash

Het nieuws werd bekend gemaakt door het Micro Air Vehicle Lab (MAVLab) van de technische universiteit. DroneClash vindt op 4 december 2017 plaats op vliegveld Valkenburg.

Anti-drone technologie

Aangezien drones steeds meer aan populariteit winnen is de behoeft aan anti-drone maatregelen ook steeds groter, stelt Bart Remes van het dronelab van de TU Delft. "Idealiter houden deze ontwikkelingen elkaar in balans, en zorgen ze voor een verantwoord en veilig gebruik van drones."

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de website van DroneClash.

0 Reacties

    Plaats een reactie