De Amerikaanse generaal Davic Perkins vertelde vorige week tijdens een militair symposium in Alabama dat een drone uit de lucht is geschoten met een peperdure Patriotraket van een Amerikaanse bondgenoot. De raket van bijna 2 miljoen euro werd gebruikt om een speelgoeddrone van 300 dollar uit de lucht te halen.

Militaire conflicten

Patriot raketten worden doorgaans tijdens militaire conflicten gebruikt om ballastische- en kruisraketten uit de lucht te halen. De Amerikaanse generaal Davic Perkens vertelde echter dat een bondgenoot van de VS de raket heeft afgevuurd om een speelgoeddrone van 300 dollar uit de lucht te schieten. Wie de bondgenoot is laat de generaal in het midden.

Bezuinigen

De topmilitair gebruikte het voorbeeld om een statement te maken over het feit dat er op het slagveld flink op de kosten bespaard kan worden. Er zijn vele oplossingen om drones uit de lucht te halen en het gebruik van een Patriot raket hoort daar volgens de generaal niet bij.

Zonde

Een Patriot raket kost rond de 2 miljoen euro en het is daarom ook zonde om hem in te zetten voor het vernietigen van een kleine speelgoeddrone. Hij wil voorkomen dat vijanden meerdere speelgoeddrones aanschaffen om er zo voor te zorgen dat alle Patriot raketten opgeschoten worden.

Patriot raketten

Naast de VS zijn er nog tien landen die gebruik maken van de Patriot raketten. Egypte, Duitsland, Griekenland, Taiwan, Koeweit, Spanje, Israël en Nederland bezitten Patriot raketten.

Bron: BBC

0 Reacties

    Plaats een reactie