De burgemeester van Nissewaard heeft een verzoek ingediend om een proef uit te mogen voeren met drones. De drones zouden gebruikt worden om toezicht te houden op bedrijventerreinen en het opsporen van drugstransporten.

Toestemming

Mirjam Salet, burgemeester van Nissewaard, heeft toestemming gevraagd om een proef te houden met een drone. De inzet van drones ziet zij als het ideale middel voor het opsporen van drugstransporten en het toezicht houden op bedrijventerreinen.

Drukbevolkte gebieden

Salet heeft aangekondigd de drones niet in te willen zetten in drukbevolkte gebieden zoals in woonwijken in Spijkenisse, waar veel wordt ingebroken, of bij uitgaansgebieden. Dit is volgens haar niet mogelijk omdat de wet dit niet toestaat.

Burgemeester Nissewaard wil drones inzetten voor toezicht

Overleg

De drone kan er volgens burgemeester Salet niet al binnen enkele maanden zijn. Eerst moet er overleg plaatsvinden met de politie, veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de luchtvaartautoriteiten.

Biesbosch

Ook het CDA pleitte eerder dit jaar voor de inzet van drones. Zij willen de onbemande luchtvaartuigen met camera's gebruiken om (drugs)criminelen in De Biesbosch op te sporen.

0 Reacties

    Plaats een reactie