Om drones onmiddellijk in te kunnen zetten bij grootschalige branden, chemische rampen en andere ernstige incidenten, wil Brandweer Nederland een eigen luchtvaartorganisatie starten.

Drones

Door een eigen luchtvaartorganisatie op te starten wordt het voor de brandweer mogelijk om direct drones in te zetten wanneer dit noodzakelijk is. De drones van de brandweer zijn uitgerust met optische en warmtebeeldcamera's. Hiermee wordt de brandhaard gelokaliseerd en ziet de drone of er nog mensen of dieren aanwezig zijn in een brandend pand.

Brandweer Nederland

Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland, verwacht dat de landelijke vergunning zal worden toegekend. "We voldoen met onze eigen luchtvaartorganisatie aan de strenge eisen die de Inspectie Leefomgeving en Transport stelt", aldus Wevers tegenover de Telegraaf.

Brandweer Nederland wil eigen luchtvaartorganisatie starten

Landelijk netwerk

Waarschijnlijk worden nog dit jaar drones ingezet door de brandweer in Oost-Nederland. Voor volgend jaar verwacht de brandweer een landelijk netwerk te hebben met tientallen drones.

Klaar voor drones

De brandweer is al een tijd klaar om drones in te zetten. In november 2015 presenteerde Brandweer Twente hun aanwinst brandweerdrone Argus. In 2016 werd deze drone ook ingezet bij het blussen van een brand in het café/cafetaria De Poort in Ootmarsum.

Brandweer Nederland wil eigen luchtvaartorganisatie starten

0 Reacties

    Plaats een reactie