Het Guinness world record van het meeste aantal drones tegelijkertijd in de lucht is afgelopen weekend verbroken in China. Daar vlogen tijdens het Lantern Festival in Guangzhou ruim 1.000 drones in formatie in de lucht.

Wereldrecord

In China is het wereldrecord van het aantal drones tegelijkertijd in de lucht verbroken. Dit record was in handen van Intel dat in 2016 nog 500 drones in formatie liet vliegen. Dit record is nu door de Chinezen verdubbeld naar een Guinness world record van 1.000 drones.

Lantern Festival

Tijdens het Latern Festival in Guangzhou, China, staat licht centraal. Drones uitgerust met LED lampen worden de lucht in gestuurd om daar vervolgens prachtige kunstwerken te vormen. De drones vlogen in formatie om onder andere het Chinese karakter van 'Blessing' te vormen en de kaart van China.

Intel

Het record was in handen van Intel dat eerder 500 drones in de lucht liet vliegen. Begin 2016 deed Intel voor het eerst een recordpoging toen het Amerikaanse bedrijf nog 100 drones de lucht in liet. Ook verzorgde Intel nog de lichtshow tijdens de Halftime Show van de Super Bowl. Toen lieten zij 300 drones tegelijkertijd de lucht in en vormde zij de Amerikaanse vlag achter zangeres Lady Gaga.

Wereldrecord aantal drones in de lucht verbroken in China


0 Reacties

    Plaats een reactie