Microsoft kondigt haar Aerial Informatics and Robotics Platform aan, een open-source systeem met realistische simulator voor training van drones en robots.

Open-source systeem

Dankzij het systeem kunnen ontwikkelaars van drones en robots hun apparaten testen in een virtuele omgeving zonder te maken te hebben met de kostbare gevolgen van bijvoorbeeld crashes.

Training

Mensen kunnen eenvoudig een onderscheid maken wat echt is en wat niet, denk aan bijvoorbeeld aan concepten als schaduw, spiegelingen op water en andere dingen waarop mensen kunnen reageren, maar computers moeten worden voorgeprogrameerd.

Testen

Microsoft komt nu met een set aan tools voor ontwikkelaars die ontwikkelaars kunnen gebruiken om hun robots, drones en andere gadgets te testen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars hun apparaat testen in een levensechte simulator dat - in het geval van drones - heel veel crashes kan besparen.

Artificial Intelligence

Ashish Kapoor, Senior Researcher bij Microsoft die het project leidt, zei dat hij hoopt dat deze tools de vooruitgang op het gebied van artificial intelligence gadgets enorm zullen bevorderen zodat we volledig kunnen vertrouwen op machines terwijl ze onze auto's rijden en onze was doen.

Standaarden

Deze nieuwe stap onderstreept dat ook Microsoft gelooft in de integratie van drones en robots in onze hedendaagse samenleving. Ook hoopt Microsoft met deze software ook de standaarden te ontwikkelen voor deze nieuwe scene.

Open-source

Een open-source beta-versie is nu beschikbaar via GitHub.

0 Reacties

    Plaats een reactie