De commercial. van Jerky Bot, waarin een drone een portie beef jerky bezorgt, realiseerde binnen no-time miljoenen views, maar kostte aan voorbereiding toch vele maanden werk.

Commercial

De commercial is een idee van Thinkmodo, een viral marketing agency die de commercial maakte in opdracht voor Chef's Cut Beef Jerky. Voor het maken van de drone werd de hulp ingeroepen van Randy Scott Slavin, de oprichter van het NYC Drone Film Festival.

Drone

De opdracht was een drone te maken die eruit ziet als een snijplank die een portie beef jerky kan vervoeren. De tweede eis was dat de hoofdrolspeler uit de commercial veilig een stukje jerky kan pakken zonder zijn vingers te bezeren aan de propellers.

Making of Jerky Bot commercial

ShenDrones

Voor deze opdracht roepte Randy Scott Slavin op zijn beurt de hulp in van Andy Shen van ShenDrones, een specialist in het ontwerpen van frames. Shen ontfermde zich over het ontwerp van de snijplank-drone. Vele prototypes en maanden later, slaagde hij erin om een ontwerp te maken dat voldeed aan de eisen van de opdrachtgever.

Making of Jerky Bot commercial

Behind the scenes

De commercial is leuk, maar de 'Behind the scenes' video is minstens net zo leuk om even te bekijken. Hier zie je dat het er in de video een stuk makkelijker uit ziet dan in de praktijk blijkt.

Live with Kelly

De commercial deed het erg goed en realiseerde miljoenen vertoningen. Hierdoor kwam de reclamespot ook onder de aandacht van de landelijke media. Zo bezorgde de Jerky Bot ook Kelly Ripa en Zach Quinto in het TV programma 'Live with Kelly' een portie Jerky. Zie onderstaande video voor het fragment.

Live with Kelly

Thinkmodo, de viral marketing agency verantwoordelijk voor het idee van deze video, is een specialist in het maken van video's die veel online aandacht krijgen. Zo maakte het bedrijf ook de Rings TV store prank.

0 Reacties

    Plaats een reactie