Hyperloop One heeft een drone ontworpen die zweeft door magnetische velden. De drone is voorzien van vier grote platte cilinders met ieder 12 magneten die om een as draaien. De drone weegt 55 kilo en kan enkele centimeters boven de grond blijven zweven.

Electromagnetic Levitation Quadcopter

De zogenaamde Electromagnetic Levitation Quadcopter wordt gepresenteerd door Casey Handmer, technicus van het bedrijf Hyperloop One. Hij legt in een video uit hoe het mogelijk is om deze 55 kilo wegende quadcopter te laten vliegen met behulp van magneten.

Magnetische velden

De drone is voorzien van vier platte cilinders die functioneren als de drone motoren. Elke cilinder is voorzien van 12 verschillende magneten die elk in een bepaalde volgorde liggen. De magneten in de cilinder draaien op hoge snelheid om een as. De drone staat op een koperen plaat waardoor elektrische stromen worden opgewekt. Deze stromen creëren een magnetisch veld tegenovergesteld aan het magnetisch veld van de magneten wat ervoor zorgt dat de drone opstijgt.

Hyperloop en Maglev-treinen

Het principe waarmee de Electromagnetic Levitation Quadcopter vliegt wordt ook gebruikt bij de zwevende Maglev-treinen en bij het systeem van de hyperloop. Daarbij kunnen extreem hoge snelheden gehaald worden in buizen met ene bijna-vacuüm.

Hyperloop One laat Electromagnetic Levitation Quadcopter zien

0 Reacties

    Plaats een reactie