Google heeft een patent ingediend voor een wel heel merkwaardige drone. De quadcopter is uit te rusten met een smartphone of tablet en zorgt ervoor dat werknemers die thuis werken, toch fysiek aanwezig kunnen zijn op de werkvloer.

Kantoordrone

Het patent dat Google heeft ingediend is voor een quadcopter die is gemaakt om binnen te vliegen. Dit maakt de drone extra geschikt om binnen kantoren te vliegen. De drone moet medewerkers die thuis werken toch de mogelijkheid geven om op kantoor aanwezig te zijn. Of je collega's blij zullen zijn met een zoomende drone die continu door het kantoor raast blijft nog maar de vraag.

Robots

Tot op heden zijn er al verschillende robots ontwikkeld waarmee medewerkers op afstand toch aanwezig kunnen zijn op kantoor. Deze robots maken gebruik van wielen, waardoor ze niet over trappen kunnen rijden. Drones moeten hiervoor de oplossing bieden.

Google vraagt nieuw patent aan voor kantoordrone

Efficiënter

Google geeft aan dat de drone minder ruimte inneemt en minder stroom verbruikt dan de huidige robots. De drone kan voorzien worden met een smartphone of tablet of kan worden verkocht met een eigen scherm.

Google vraagt nieuw patent aan voor kantoordrone

Ontwikkeling

Niets wijst er op dat Google de drone echt gaat ontwikkelen. Het bedrijf heeft de drone nog niet aangekondigd en het lijkt er niet op dat de zoekgigant momenteel werkt aan deze gepatenteerde technologie.

0 Reacties

    Plaats een reactie