Geert Wilders, lijsttrekker van de Partij Voor de Vrijheid (PVV), was afgelopen weekend te gast bij WNL op Zondag. In dit interview sprak Wilders over drones als oplossing voor grensbewaking.

Geert Wilders

Het interview werd zondagochtend uitgezonden op NPO1, maar was vrijdag al opgenomen in Hotel Des Indes in Den Haag. Aan Rick Nieman de eer om de gevreesde PVV-leider het hemd van het lijf te vragen.

Geen muur maar drones voor Geert Wilders

Sluiten van grenzen

Iedere Nederlander weet dat het belangrijkste punt uit het PVV-partijprogramma is om de migratiestroom te stoppen of sterk te verminderen. In navolging van dit doel is de PVV-leider een voorstander van het sluiten van de landsgrenzen.

Drones

Toen interviewer Rick Nieman de PVV-leider echt concreet vroeg hoe hij het sluiten van de grenzen in de praktijk gaat brengen, was het antwoord van Wilders dat hij niet denkt aan hekken of de bouw van een muur, maar eerder aan de inzet van drones.

Onwerkelijk

Voor de gewone burger klinkt de inzet van drones misschien nog onwerkelijker dan het bouwen van een hek als grens. Toch zijn drones wellicht dé oplossing voor landen die hun grenzen willen controleren. Drones kunnen grote gebieden land scannen en via warmte-camera's ontsnapt geen mens aan de ogen van deze vliegende camera's.

Pro drones

Of het sluiten van de grenzen überhaupt een oplossing is, dat laten we aan jouw ideale wereldbeeld over. Wij zijn positief gestemd te horen dat de populaire PVV-leider niet van plan is een hek of muur te bouwen met het bestaan van alle hedendaagse technologie. Ook doet het ons deugd dat Wilders drones ziet als een nieuwe oplossing voor bijvoorbeeld toezicht en handhaving.

Geen muur maar drones voor Geert Wilders

Bekijk het volledige interview met Geert Wilders van WNL op Zondag van 12 februari 2017.

0 Reacties

    Plaats een reactie