Fixed wing drones kunnen niet opstijgen en landen zoals een multicopter dat kan. Daarom is er vaak een landingsbaan nodig om een fixed wing drone in te kunnen zetten. Met Darpa's grijparm is het mogelijk om drones van 180 kilo uit de lucht te plukken.

SideArm

Aurora Flight Sciences heeft het project SideArm ontwikkeld voor Darpa, de onderzoekafdeling van het Amerikaanse Pentagon. De SideArm is een mobiel station dat in staat is om drones horizontaal te lanceren vanaf vrachtwagens, boten en vaste grond stations.

Darpa's grijparm kan drones eenvoudig uit de lucht plukken

Uit de lucht plukken

Naast het lanceren van drones is de SideArm ook in staat om drones uit de lucht te plukken. Een haak vangt de drone en verbind hem aan een kabel. De drone remt hierdoor snel af waardoor de neus van de drone omhoog gaat en wordt opgevangen door een net.

600 Kilo

Aurora Flight Sciences heeft het systeem in december 2016 gepresenteerd en ving toen een 180 kilo wegende Lockheed Martin Fury drone. Volgens het bedrijf moet de SideArm in staat zijn om drones tot een gewicht van zeker 600 kilo uit de lucht te plukken. Het hele systeem is op te vouwen en makkelijk te transporteren in een container.

0 Reacties

    Plaats een reactie