De afgelopen jaren werd er flink bezuinigd op Defensie. Zo veel zelfs, dat Nederland niet voldoet aan de afspraken die gemaakt zijn met de NAVO. Daarom moet Nederland nu meer gaan investeren in Defensie en volgens CDA-leider Sybrand Buma kan dit het beste in onbemande bommenwerpers.

NAVO

Elk NAVO lid moet minimaal twee procent van hun bruto binnenlands product aan Defensie besteden. Nederland besteedt slechts 1,2% en moet daarom investeren. CDA-leider Sybrand Buma wil de komende kabinetsperiode 2 miljard euro extra per jaar vrij maken. Daarmee moet de krijgsmacht versterkt worden met onder andere drones.

Bewapende drone

De huidige drones van het Nederlandse leger worden nu gebruik om verkenningen uit te voeren. "Als Nederland vooraan wil lopen in het aanpakken van radicaal geweld dat ons bedreigt, dan hoort daar het middel van de 21e eeuw bij en dat is een bewapende drone", aldus de CDA'er tegenover de NOS.

Vervanging F16

De drones moeten ingezet worden waar nu nog F-16's worden ingezet, zoals in Irak en Afghanistan. Buma wil dat de drones alleen op Nederlandse voorwaarden ingezet worden en alleen in landen waar we geen conflict hebben.

Omstreden

Het bombarderen met drones is omstreden. Amerika gebruikt de onbemande bommenwerpers om terroristen uit te schakelen, ook in landen waar geen oorlog is. Daarbij vallen vaak burgerslachtoffers.

1 Reacties

  1. midas

    De groeten! Bent u op zoek naar een beveiligde beleggingsmaatschappij om te investeren? Zoek niet meer MIDAS INVESTMENT COMPANY is hier voor u, wij zijn betrouwbaar, transparant, beveiligd, handig, met een geschikt voor elk pakket dat u koopt, u ​​kunt ook verwijzingsbonussen krijgen door meer beleggers naar de site te verwijzen, ETC .... u Kunt u vandaag contact met ons opnemen via onze website: www.themidasinvestor.com om meer te weten te komen, kunt u ook contact opnemen met een van onze beschikbare en vertrouwde agenten via email: martin.coleman@themidasinvestor.com voor hulp bij het kopen van het pakket dat staat je. Beleggen met ons en krijg meer dat wat u verwacht in ruil WE ZORG !!! Contacteer ons vandaag!

Plaats een reactie