Een Amerikaanse dronepiloot is veroordeeld tot 30 dagen celstraf naar aanleiding voor een incident met zijn drone tijdens de Seattle Pride Parade in 2015, zo meldt Seattle Times.

Seattle Pride Parade

De luchtfotograaf wilde met zijn drone luchtopnames maken van de 2015-editie van de Seattle Pride Parade. Toen de man de controle over het toestel verloor vloog drone tegen een gebouw waarna het apparaat een 25-jarige vrouw bewusteloos sloeg.

Amerikaanse dronepiloot veroordeeld tot 30 dagen celstraf

Celstraf

Aanvankelijk had de aanklager een gevangenisstraf geëist van 90 dagen, aangezien het incident de publieke veiligheid ernstig in gevaar heeft gebracht. Afgelopen vrijdag is de dronepiloot veroordeeld voor zijn roekeloze gedrag tot een celstraf van 30 dagen en een geldboete van 500 dollar.

Amerikaanse dronepiloot veroordeeld tot 30 dagen celstraf

Incidenten

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft onlangs inzicht gegeven in de statistieken rondom meldingen van drones door luchtverkeerorganisaties. Er waren 1.274 dergelijke meldingen van februari tot september vorig jaar, in vergelijking met 874 in dezelfde periode in 2015. Ondanks de stijging is er echter nog nooit een Amerikaanse drone die een bemand vliegtuig heeft geraakt.

Mensen

Hetzelfde, helaas, kan niet gezegd worden voor mensen. Naarmate de populariteit van de apparaten stijgt zal ook - helaas - het aantal incidenten toenemen. Het aantal incidenten zal met name bepaald worden door het al dan niet verstandige gedrag van de dronebestuurders, handhaving door toezichthouders en de inzet van anti-drone systemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie