In het Amerikaanse Wyoming zijn 1500 elanden op hol geslagen door de aanwezigheid van een drone. De eigenaar van de drone heeft een boete gekregen voor zijn onverantwoordelijke dronevlucht.

Strenge winter

In het National Elk Refuge in Wyoming is de winter streng dit jaar en er ligt dan ook twee keer zoveel sneeuw als normaal. De elanden doen er dan ook alles aan om te overleven. Zo kwamen de elanden bij deze barre weersomstandigheden dicht bij elkaar om goed warm te blijven.

Drone

De 45-jarige dronepiloot en luchtfotograaf David Smart vond het een mooi gezicht en besloot van de elanden een luchtopname te maken met behulp van zijn drone. De dieren wisten echter niet wat hen overkwam en raakte al snel in paniek. De 1500 elanden sloegen op hol.

Dodelijk

Tijdens de strenge winterdagen moeten de dieren niet veel energie verbanden. Ook teveel stress kan dodelijk zijn voor de elanden.

1500 elanden slaan op hol door drone

Boete

Het verstoren van wilde dieren wordt in Amerika als een ernstig misdrijf gezien. Een boete kan oplopen tot wel vijfduizend dollar. Toch kwam Smart goed weg. De luchtfotograaf kreeg een boete van 'slechts' 280 dollar.

Bron: Popular Mechanics

0 Reacties

    Plaats een reactie