De coalitiepartij in Nissewaard wil dat er zo snel mogelijk drones worden ingezet in Spijkenisse. Drones kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor het fotograferen van een plaats delict vanuit de lucht of voor het zoeken naar een vermist/verdacht persoon in een moeilijk begaanbaar gebied. De politie is al bezig om mensen op te leiden om drones te besturen.

Drones inzetten

De coalitiepartij in Nissewaard wil dat er zo snel mogelijk drones worden ingezet voor surveillance in Spijkenisse. Nu de Eerste Kamer goedkeuring heeft gegeven voor het gebruik van vliegende camera’s door de politie, is het mogelijk voor gemeentes om in gebieden met veel criminaliteit drones in te zetten.

Samen met de politie moeten de gebieden bepaald worden waar de drones het beste kunnen worden ingezet. We denken dan natuurlijk aan hotspots, plekken waar het regelmatig raak is”, aldus VVD-raadslid Emanuel Geurts.

Politie wil drone bewaking in Spijkenisse

Ed Kraszewski

Echter is er nog een probleem bij de politie als het gaat om drones. “De politie heeft geen drones, Defensie wel. Het gebeurd af en toe dat op verzoek van de gemeente en de politie een drone van Defensie wordt ingezet met betrekking tot het bewaken van de openbare orde. Echter wil de politie ook graag zelf drones in kunnen zetten. Bijvoorbeeld voor het fotograferen van een plaats delict vanuit de lucht of voor het zoeken naar een vermist/verdacht persoon in een moeilijk begaanbaar gebied”, verteld Ed Kraszewski van de landelijke politie.

Opleiding politie

Volgens Kraszewski zijn er een aantal politiemensen bezig met een opleiding tot dronepiloot. Hier is namelijk een brevet voor nodig. De politie is zich dus al aan het voorbereiden op de inzet van drones. Echter verwacht de politie dat het nog even gaat duren voordat de drones daadwerkelijk worden ingezet. “In elk geval nog niet dit jaar”, aldus Kraszewski.

2 Reacties

  1. Theo Teitsma

    Zet volgende keer even de bron erbij: ad.nl of www.facebook.com/advoorneputten

  2. Ronald d

    Theo Teitsma: ja Facebooknieuws, lekker betrouwbaar

Plaats een reactie