Een onderzoeksteam in San Francisco werkt aan kartonnen drones om in afgelegen gebieden levensreddende medicijnen te bezorgen, zo meldt RTL Z.

Op en neer

Er zijn al verschillende bedrijven bezig met het bezorgen van medicijnen per drone, maar het probleem is dat de drones ook altijd weer terug naar de plek van vertrek moeten. Dat is lastig, want op de plek van bezorging kunnen ze vaak niet opgeladen worden en de huidige accuduur staat slechts een beperkte afstand toe.

Biologisch afbreekbaar

Deze kartonnen drone hoeft niet terug naar zijn bestemming, hij is ontworpen om maar één keer gebruikt te worden en breekt daarna biologisch af. Hij wordt gemaakt door het bedrijf Otherlab en wordt gefinancierd door de onderzoeksdivisie van het Amerikaanse leger (DARPA). Nadat hij uit een vliegtuig wordt gegooid, zweeft hij naar de bestemming toe. Het kartonnen vliegtuig kan tot 90 kilometer ver vliegen.

Kartonnen drone kan levensreddende medicijnen bezorgen

Vernietigen

Nadat hij z'n pakketje heeft afgeleverd, is hij na enkele dagen verdwenen. De enige onderdelen van de drone die niet biologisch afbreekbaar zijn, zijn een minicomputer en sensoren aan boord, die ervoor zorgen dat de drone op de goede plek terechtkomt. Maar die vernietigen zichzelf na de landing.

Uit handen van de vijand

Deze technologie komt voort uit een eerder project van DARPA, waarbij elektronische apparatuur werd ontwikkeld die zichzelf vernietigde zodat die niet in de handen van de vijand terecht kon komen.

Toekomst

Het huidige model van de drone kan tot 1 kilo aan goederen bezorgen, maar de ontwerpers willen dat de drone in de toekomst tot 10 kilo kan vervoeren. Het toestelletje is nu nog bij Otherlab in ontwikkeling, maar de bedoeling is dat het uiteindelijk echt gebruikt gaat worden. Wanneer het zover is, is nog niet bekend.

0 Reacties

    Plaats een reactie