Google's moedermaatschappij Alphabet heeft het project met haar internet-drones afgebroken. Meer dan 50 medewerkers zijn overgeplaatst naar andere interne onderzoeksprojecten.

50 werknemers

Volgens 9to5google.com zijn meer dan 50 werknemers van Alphabet's Titan project overgeplaatst naar andere onderzoekstakken binnen Google's zogenaamde afdeling 'X', zoals Project Wing en Project Loon.

X

"Het team van Titan werd in het najaar van 2015 naar X gebracht", aldus een woordvoerder van Google. "Spoedig na deze overplaatsing werd het project met internet-drones op grote hoogte beëindigd. In dit stadium was de conclusie dat Project Loon een betere economische en technische haalbaarheid bood om afgelegen delen van de wereld met elkaar te verbinden."

Titan Aerospace

In 2014 kocht Google - net voor de neus van Facebook - het bedrijf Titan Aerospace, dat gespecialiseerd was in zonne-energie aangedreven drones. Via deze drones hoopte de zoekmachinegigant internet te kunnen verstrekken in gebieden waar dit momenteel niet beschikbaar. Aanvankelijk wilde het bedrijf in 2015 haar eerste drone in de lucht hebben, maar in praktijk liep dit net even anders.

Facebook

Concullega Facebook kocht een vergelijkbaar bedrijf Ascenta met als doel een drone te bouwen welke gebieden kan voorzien van internet. Ook het internet-drone-project van Facebook verloopt niet geheel vlekkeloos, want afgelopen zomer crashte één van haar drones in de woestijn van Arizona. Het project liep grote vertraging op vanwege onderzoek naar de crash door het National Transportation Safety Board, de nationale vervoersveiligheidsraad in de Verenigde Staten.

Google

Ook Google kende een vergelijkbaar incident in mei 2015 toen één van haar drones crashte tijdens een testvlucht in Nieuw-Mexico.

0 Reacties

    Plaats een reactie