Op 6 februari opent het indoor Drone Center op voormalig vliegveld Valkenburg in de provincie Zuid-Holland. Een 2500 vierkante meter grote hangar opent voor bedrijven die drones of toepassingen voor drones willen testen. Ook is er een mogelijkheid voor drone racing.

Drone Center Valkenburg

Op het voormalig vliegveld Valkenburg in de provincie Zuid-Holland wordt op 6 februari 2017 Drone Center Valkenburg geopend. Het drone centrum is een initiatief van ondernemer en voormalig marinepiloot Jeroen Engelkes.

Drone Center Valkenburg opent op 6 februari 2017

Indoor vliegen

Engelkes wil vooral indoor vliegen mogelijk maken. Hij heeft gemerkt dat er een toenemende behoefte aan locaties bestaat om het testen, racen en trainen met drones mogelijk te maken. Deze behoefte is er bij verschillende uiteenlopende bedrijven.

Hangar

De hangar is 2500 vierkante meter groot. Het enorme pand is 35 meter breed, 70 meter lang en 15 meter hoog. Doordat vluchten in de hangar plaatsvinden hoeven dronevliegers geen rekening te houden met de luchtvaartregels. Ideaal voor het testen en racen met drones. Momenteel is er al een samenwerking met het bedrijf Aerialtronics uit Den Haag.

Drone Center Valkenburg opent op 6 februari 2017

4 Reacties

  1. Roberto Stinga

    Gefeliciteerd met dit initiatief. Well done, Jeroen! Roberto

  2. hans van den Heuvel

    Graag ontvang ik meer info omtrent de opening van de indoor drone centre in Valkenburg. Is er een opening en zo ja waar kan ik me inschrijven om eventueel daarbij aanwezig te zijn. Vriendelijke groet, Hans van den Heuvel Monkeywings

  3. Frits Petersen

    Beste jeroen allereerst gefeliciteerd met dit prachtige bedryf. Ben zeer geinteresseert in het halen van een brevet voor een drone zou daar wat meer info over willen ontvangen.Zou graag op de dag van de opening langs willen komen als dat mogelyk is.Ook daar wil ik info over de openingsdag ontvangen.Wens je veel succes en zou zeggen tot snel.

  4. Paul Prinsen

    Fantastisch initiatief! Wens je heel veel succes. Ook ik zou graag info willen ontvangen mbt het halen van een brevet voor het besturen van een drone. Geven jullie (diverse) cursussen?

Plaats een reactie