Bosch Sensortech heeft een nieuwe barometrische druksensor gelanceerd. De BMP380 is de kleinste en beste barometrische druksensor die het bedrijf ooit heeft gemaakt. De sensor is slechts 2.0x2.0x0.75 mm3 groot en daardoor ideaal voor smartphones, smartwatches en drones.

Positiebepaling

Bosch Sensortech heeft de BMP380 uitgebracht en richt zich daarmee op de groeiende markt van gaming, sport en gezondheidsmanagement. De barometrische druksensor zorgt voor een accurater positiebepaling zowel in- als outdoor.

Bosch Sensortech lanceert nieuwe barometrische druksensor

Barometrische druk

Het meten van barometrische druk zorgt ervoor dat drones, smartphones, tablets en smartwatches nauwkeuriger de hoogte veranderingen kunnen meten. Hierdoor is het apparaat minder afhankelijk van het GPS signaal om de hoogte te bepalen. Bij drones zorgt dit voor een betere stabiliteit tijdens de vlucht en een accurate landing.

Stappen teller

De barometrische druksensor van Bosch Sensortech kan in smartphones en smartwatches goed zien wanneer iemand bijvoorbeeld een trap of een heuvel op en af loopt. Dit is vooral handig bij het gebruik van een applicatie voor het tellen van stappen.

Bosch Sensortech lanceert nieuwe barometrische druksensor

0 Reacties

    Plaats een reactie