Amazon heeft aan de Amerikaanse Federal Communications Commission toestemming gevraagd om een experimenteel draadloos communicatie systeem te testen. Dit systeem bestaat uit lage band zenders die kunnen communiceren met een vloot van mobiele eenheden. Er zijn geruchten dat deze testen als ondersteuning dienen voor het Prime Air project.

Toestemming

Amazon heeft aan de FCC toestemming gevraagd om een experimenteel draadloos communicatie systeem te testen. Volgens de ingeleverde documenten verwacht Amazon 5 maanden bezig te zijn met de testen, maar is niet van plan om voor 2018 hiermee te starten. De online retailer wil de eerste testen op het hoofdkantoor in Seattle uitvoeren om vervolgens verder te gaan op andere locaties.

Testen

De verschillende locaties worden tijdelijk uitgerust met 3 lage band zenders die kunnen communiceren met een vloot van mobiele eenheden. Amazon heeft aan de Federal Communications Commission (FCC) laten weten dat het basisstation voor gemiddeld 5 minuten per uur, per dag en per week op een willekeurige frequentie een signaal gaat uitzenden.

Amazon hoopt volgend jaar te beginnen met dronebezorging

Prime Air project

Er zijn geruchten dat deze testen als ondersteuning dienen voor het Prime Air project. Dit gerucht wordt ondersteund door het feit dat Neil Woodward, Senior Manager drone bezorging bij Amazon, als primair contactpersoon voor de FCC is aangewezen. Als de tests inderdaad onderdeel zijn van het Prime Air project, dan laat dit zien hoe serieus Amazon is over het bezorgen met drones op grote schaal. Echter heeft de FCC nog geen toestemming gegeven aan Amazon om werkelijk drones in te zetten voor bezorgingen (in Amerika).

0 Reacties

    Plaats een reactie