Airbus verwacht voor het einde van het jaar een testvlucht te kunnen maken met een prototype van een 'vliegende auto', zo meldt NU.nl.

Prototype

Het prototype is een voertuig met propellers dat als een helikopter kan opstijgen. Het voertuig biedt plek aan één passagier.

Oproepen

Airbus richt zich op vliegende transportmiddelen voor één of meerdere personen, om mensen in drukke steden te vervoeren. Volgens Airbus kunnen mensen via een app een dergelijk vliegmobiel oproepen.

Tijd

"Honderd jaar geleden ging het stadsverkeer ondergronds. Nu hebben we de technologische middelen om bovengronds te gaan", vertelt Airbus-CEO Tom Enders maandag op een persconferentie in München.

Airbus wil prototype van vliegende auto eind 2017 in de lucht

Urban Air Mobility

Vorig jaar vormde Airbus de afdeling Urban Air Mobility voor vliegend stadsverkeer. Volgens Enders bevinden projecten voor stadsverkeer zich nog in de experimenteerfase. Het prototype dat het bedrijf voor het eind van het jaar wil afhebben, zal nog niet autonoom vliegen.

Infrastructuur

Enders zegt dat Airbus de ontwikkelingen 'zeer serieus' neemt en benadrukt dat het belangrijk is dat de nieuwe technologie schoon moet zijn om luchtvervuiling niet te verergeren. De techniek zou in ieder geval zorgen voor besparing op infrastructuur, omdat er geen bruggen of wegen hoeven te worden aangelegd.

Airbus

Airbus is de grootste commerciële helikopterfabrikant ter wereld en steekt veel geld in onder meer de ontwikkeling van autonome voertuigen en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf geeft geen commentaar over de hoogte van het bedrag dat geïnvesteerd wordt.

0 Reacties

    Plaats een reactie