Een 14-jarige Indiase jongen heeft een overeenkomst ondertekend met de Indiase overheid om commercieel anti-landmijnen drones te gaan produceren. Het wonderkind, die al een prototype heeft ontwikkeld, zegt dat hij op het idee kwam doordat hij hoorde over het hoge aantal slachtoffers in het leger veroorzaakt door landmijnen.

Deal

Tijdens de Vibrant Gujarat Summit, een beurs voor het verkennen van zakelijke kansen, die dit jaar plaatsvond van 10-17 januari 2016 in India, slaagde de kleine uitvinder, Harshwardhan Zala uit Gujarat in het westen van India, erin om een overeenkomst te tekenen met het ministerie van Wetenschap en Technologie van de regering van Gujarat ter waarde van bijna 700.000 euro.

14-jarige jongen tekent deal met Indiase overheid voor zijn anti-landmijn drone

Prototype

Harshwardhan presenteerde een prototype van de drone die hij begon te ontwikkelen in 2016. Het heeft hem ongeveer 7.000 euro gekost om de drone te laten fabriceren en werd gedeeltelijk gefinancierd door de overheid.

TV

De jonge uitvinder zegt dat zijn inspiratie kwam toen hij televisie zat te kijken en leerde dat "een groot aantal militairen bezwijken aan verwondingen als gevolg van landmijn-ontploffing."

14-jarige jongen tekent deal met Indiase overheid voor zijn anti-landmijn drone

Drone

De drone is uitgerust met een infrarood, RGB-sensor en thermische meter samen met een 21-megapixel camera met een mechanische sluiter die hoge-resolutie foto's kan maken maken.

Bom

"De drone draagt ook een bom met een gewicht van 50 gram die gebruikt kan worden om de landmijn te vernietigen", voegde Harshwardhan eraan toe.

Robot

Harshwardhan vertelde dat hij in eerste instantie een robot had gecreëerd om landmijn op te sporen, maar besefte toen dat het gewicht van de robot een explosie zou veroorzaken en de robot zou beschadigen. Toen kwam de kleine uitvinder op het idee om een drone te gebruiken die mijnen kan opsporen en ze op veilig afstand onschadelijk kan maken.

14-jarige jongen tekent deal met Indiase overheid voor zijn anti-landmijn drone

Toekomst

Door het aanbieden van deze overeenkomst hoopt de Indiase regering dat de anti-landmijn drones commercieel geproduceerd gaan worden. Harshwardhan denkt zijn drones goedkoper te kunnen produceren dan de reguliere drones die momenteel worden toegepast in het leger.

Aerobatics 7

Harshwardhan heeft al zijn eigen bedrijf, genaamd "Aerobatics 7", en noemt zichzelf "Robotics Developer, Drone Maker, Coder" op Instagram. De vader van de jonge ondernemer werkt als accountant en zijn moeder is huisvrouw, volgens de Indiase media.

0 Reacties

    Plaats een reactie