Vodafone doet onderzoek naar de mogelijkheid om drones te monitoren vai haar mobiele netwerken in Europa. De telecomgigant heeft een voorstel gedaan in reactie op de concept-beleidsregels van de European Aviation Safety Agency (EASA) over het toelaten van onbemande luchtvaartuigen.

Air Traffic Control

Bij de zoektocht naar een geschikt systeem voor air traffic control heeft de EASA al verschillende interessante ideeën gepresenteerd gekregen. Vodafone is minder dan een maand geleden uitgenodigd voor overleg en heeft een voorstel gedaan om drones te monitoren via haar mobiele netwerken in Europa. Daarbij dienen wel alle drones uitgerust te worden met een simkaart. Het mobiele netwerk controleert het vliegverkeer en handhaaft de no-fly zones.

Drones

Sesar is een project om de regels voor luchtverkeersleiding in heel Europa te moderniseren. Er vliegen naar schatting in 2035 zo'n 400.000 drones in dienst van overheden en het bedrijsleven. In 2050 worden er zo'n 250 miljoen vlieguren per jaar gemaakt in het luchtruim lager dan 500 voet. Hier moet een speciaal drone air traffic control voor komen. EASA en Vodafone benadrukken dat de gesprekken een voorlopig karakter hebben.

Vodafone wil drone air traffic control via haar mobiel netwerk

0 Reacties

    Plaats een reactie