NHL Hogeschool heeft dit jaar de RAAK-award 2016 gewonnen met het onderzoek naar slimme drones voor consumenten gebruik. Om mee te doen aan de award moesten de studenten een praktijkgericht onderzoek uitvoeren en presenteren aan een deskundige jury.

Winnaar RAAK-award 2016

De NHL hogeschool heeft de RAAK-award 2016 gewonnen met het onderzoek naar slimme drones voor consumenten gebruik. Tijdens het onderzoek hebben de studenten een drone ontwikkelt die door middel van camera’s gebieden kan analyseren. Zo kan de drone bijvoorbeeld gewassen analyseren op ziektes, de locatie van de brandhaarden in een brandend huis vaststellen en nog veel meer. De projectgroep wint naast de award een geldprijs van 10.000 euro en wordt er een korte film over hun project gemaakt. Het project heeft eerder dit jaar ook de LC Award gewonnen voor beste HBO-project.

RAAK-award 2016

De RAAK-award 2016 is een wedstrijd waar studenten van Hogescholen aan mee kunnen doen. De studenten moesten een praktijkgericht onderzoek uitvoeren en dit presenteren aan een deskundige jury. De jury beoordeelde de onderzoeksprojecten vervolgens op relevantie, mogelijkheden en innovatie.

NHL Hogeschool wint RAAK-award 2016

Nominaties

Uit de 24 inzendingen heeft de Jury op 15 september tien projecten genomineerd voor de RAAK-award. Vervolgen hebben de projectleiders van de genomineerde projecten de mogelijkheid gekregen om hun project toe te lichten aan de jury. Een aantal genomineerde projecten waren Klimaatbestendige stad, 3Dcomp en Microbiële olie. De winnaar van de RAAK-award werd gisteren op het SIA-congres bekendgemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie