FPV racing wordt in een sneltreinvaart steeds populairder. Sommige noemen het al de Formule 1 van de toekomst. Toch lijkt het eerder een sport waarbij de toeschouwers thuis vanaf de bank meekijken door hun eigen virtual reality bril. Om toch toeschouwers naar de dronerace te halen moeten de drones volgens Chris Ballard, van Freedom Class, een stuk groter worden.

Giant Drone Racing

Freedom Class is een organisatie die zich inzet voor 'Giant Drone Racing'. Zij zien namelijk dat drone racing geen publiekssport is, omdat de drones veel te klein zijn om goed vanaf de zijlijn te kunnen volgen. Daarom hopen zij dat er een klasse komt met drones die tussen de 25 en 30 kilogram wegen.

Grote racing drones zijn leuker om naar de kijken

Race drone

Freedom Class werkt aan een eigen racing drone met een doorsnede van anderhalve meter. De reusachtige drone weegt maar liefst 32 kilogram en moet in staat zijn om snelheden tot wel 200 kilometer per uur te bereiken.

Testvlucht

Onlangs voerde de makers van de drone een eerste succesvolle testvlucht met de gigantische drone. Hierbij werd vooral gekeken hoe de drone reageert op de besturing via een remote controller. De drone had een goede response op de besturing tijdens de test in Brisbane.

0 Reacties

    Plaats een reactie