Het Duitse maaltijdbezorgservice bedrijf Foodora heeft in samenwerking met het Australische digitale innovatie bedrijf IE Digital voor het eerst een maaltijd bezorgd met behulp van een drone.

Testen

De komende maanden test Foodora samen met IE Digital de mogelijkheden van een drone bezorgdienst. Drones moeten daarbij het team ondersteunen bij slechte weersomstandigheden en bij bezorging op afgelegen plaatsen.

Foodora bezorgt portie nachos per drone

Demonstratie

Op 16 november 2016 kwamen vertegenwoordigers van dertig retailmerken samen om te praten over de invloed van technologische ontwikkelingen op maaltijdbezorging. Daarbij demonstreerde Foodora in samenwerking met IE Digital de bezorging van een maaltijd per drone.

Video

In de video van deze bezorging is te zien dat een DJI Inspire 1 drone ingezet wordt op een portie nachos met een totaalgewicht van 600 gram bezorgd wordt. Dit doet de drone over een afstand van slechts 250 meter. Ook lijkt het er op dat de drone niet autonoom vliegt om de lunch te bezorgen.

Drone bezorgservice

In Australië is pizza keten Domino's al druk bezig met de bezorging per drone. Zij hebben samen met dronebedrijf Flirtey de eerste commerciële bezorgservice opgezet. Ook in Nederland werd in een reclame spotje eerder een kapsalon per drone bezorgd.

0 Reacties

    Plaats een reactie