De winnaars van de Dronefoto van het jaar verkiezing zijn bekend. Een abstracte foto van De Dollard bij Nieuwe Statenzijl, een foto van een boer die zijn land bewerkt en een foto van de Oude Maas in Puttershoeken zijn de winnaars van de wedstrijd georganiseerd door DroneWatch.nl.

Dronefotografie

"Met deze verkiezing wilde ik laten zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. Dat is prima gelukt, dankzij de unieke perspectieven en prachtige locaties die men heeft uitgezocht.", aldus Wiebe de Jager van DroneWatch.nl. "Dronefotografie is niet meer weg te denken uit het bredere vakgebied van de fotografie."

Jury

Een vakjury bestaande uit natuurfotografen Bas Meelker en Johan van der Wielen, Henri van Rheenen van CameraNU.nl en Wiebe de Jager van Dronewatch.nl maakte een eerste selectie van 15 foto's. Het publiek kon hieruit een publiekswinnaar kiezen, terwijl de vakjury haar top 3 samenstelde.

"Ik heb meerdere keren fotowedstrijden mogen jureren. Maar een fotowedstrijd voor dronefotografie is een primeur. Het is fascinerend om te zien hoe snel dronefotografie zich ontwikkeld heeft.", aldus natuurfotograaf Bas Meelker

Winnaars

De makers van de winnende foto's zoals gekozen door de vakjury worden beloond met een gestabiliseerde camera, een dronebackpack en een droneaccu. De publiekswinnaar ontvangt een waardebon van 100 euro.

1e prijs (jury): Eb bij Nieuwe Statenzijl – From The Sky

Dit zijn de mooiste dronefoto's van 2016

2e prijs (jury): Poldertoren – Boer die zijn land bewerkt

Dit zijn de mooiste dronefoto's van 2016

3e prijs (jury): J. Groeneweg - Mistige ochtend

Dit zijn de mooiste dronefoto's van 2016


Publieksprijs: Airpixels - Oud Hollandsche ochtend

Dit zijn de mooiste dronefoto's van 2016


0 Reacties

    Plaats een reactie