De Belgische gemeente Asse heeft met haar project ‘Warmtescans met drone’ een klimaatprijs gewonnen. De emeente wint met haar project €30.000,- om het project verder te ontwikkelen. In combinatie met het klimaatproject heeft de gemeente Asse ook een plan opgesteld voor lokale wijken om milieuvriendelijker te worden.

Warmtescans met drone

De gemeente Asse heeft met haar klimaatproject ‘Warmtescans met drone’ een klimaatprijs in België gewonnen. Tijdens het opstellen van een klimaatactieplan kreeg de gemeente een idee van één van haar inwoners. Hij stelde voor om drones te gebruiken bij het maken van thermografische luchtfoto’s in plaats van vliegtuigen. Drones zijn niet alleen veel nauwkeuriger in het maken van foto’s dan vliegtuigen, maar zijn ook veel milieuvriendelijker.

Belgische gemeente Asse wint klimaatprijs met warmtescan drone

Winnaars klimaatprijs

De Belgische gemeente wint €30.000,- om het project verder te ontwikkelen. ‘Warmtescans met drone’ is één van de tien projecten die de klimaatprijs heeft ontvangen. De Vlaamse overheid heeft bij het bepalen van de winnaars gekeken naar de originaliteit van het plan en de lokale klimaatacties.

Lokale klimaatacties

In combinatie met het klimaatproject ‘Warmtescans met drone’ heeft de gemeente Asse ook een plan opgesteld voor lokale wijken. Zo wil de gemeente de huurwoningen in verschillende wijken renoveren om energiebesparende maatregelen toe te passen.

0 Reacties

    Plaats een reactie