Volgens de cijfers van de FOD Mobiliteit is er in België een toename in het aantal afgestudeerde dronepiloten. Belgische dronepiloten kunnen een vlieglicentie voor twee verschillende klassen behalen. Ruim de helft van de afgestudeerde dronepiloten komt uit de provincie Antwerpen.

Toename vraag naar dronepiloten

Volgens de cijfers van de FOD Mobiliteit zijn er in België dit jaar al ruim 200 dronepiloten afgestudeerd. Ook in België is het noodzakelijk om een vlieglicentie te halen wanneer je drones professioneel wil gebruiken. De toename van professionele dronepiloten is voornamelijk ontstaan doordat de vraag naar dronepiloten flink is gestegen in het afgelopen jaar. Zo wil onder meer de beveiligingssector meer gebruik gaan maken van drones.

Aantal afgestudeerde dronepiloten in België groeit

Vlieglicentie behalen

Er bestaan twee verschillende klassen in België waarvoor een dronepiloot een vlieglicentie kan behalen. Klasse 2 is voor kleinere drones die hoger dan 10 meter vliegen, maar lager dan 45 meter. Klasse 1 is voor de grotere drones die tot 90 meter hoog mogen vliegen. Voor beide klassen moet de dronepiloot een praktijk- en theoretisch examen afleggen.

Toename dronepiloten

Er zijn dit jaar 130 nieuwe dronepiloten die op professionele basis zowel met drones uit klasse 1 als klasse 2 mogen vliegen. Daarnaast zijn er 75 piloten bijgekomen die alleen in klasse 2 mogen vliegen. Meer dan de helft van deze dronepiloten komt uit de provincie Antwerpen.

0 Reacties

    Plaats een reactie