Afgelopen maand heeft de Vlaamse start-up Unifly nieuwe investeringen ontvangen ter waarde van 5 miljoen euro. De nieuwe investeringen zijn afkomstig van QBIC, PMV en voornamelijk van het Japanse bedrijf Terra Drone. Unifly wil de investering gebruiken om het aantal medewerkers te vergroten.

Vlaamse start-up Unifly

Het Vlaamse start-up bedrijf Unifly ontwikkelt een platform dat ervoor moet zorgen dat drones op een gestructureerde manier door het luchtruim vliegen. Het platform dient ook als een vorm van luchtverkeersleiding en operationeel beheer van drone-activiteiten. Unifly is vorig jaar in augustus opgericht en heeft toen een startkapitaal ontvangen van 1.2 miljoen euro, geïnvesteerd door Vlaamse Gewest (SOFI-fonds) en het investeringsfonds QBIC. Afgelopen maand heeft de Vlaamse start-up een nieuwe investering ontvangen ter waarde van 5 miljoen euro.

Vlaamse start-up Unifly haalt 5 miljoen euro op

Investering Terra Drone

De nieuwe investeringen zijn afkomstig van QBIC, PMV en voornamelijk Terra Drone. Terra Drone heeft 4 van de 5 miljoen euro geïnvesteerd in het jonge bedrijf. Het Japanse bedrijf Terra Drone is één van de grootste Japanse spelers op het gebied van dronemanagement en systeemintegratie. Terra Drone verstrekt zelf professionele diensten met drones, produceert drones en ontwikkelt beheersoftware. Het bedrijf wil de technologie van Unifly gaan verkopen in de APAC-regio (Verre Oosten) en hoopt zo de kwaliteit van het beheer van droneverkeer wereldwijd te verhogen.

Toekomstplannen Unifly

"Deze investering door Terra Drone, samen met QBIC en PMV, toont het vertrouwen van de markt in onze technologie. Dit geeft ons nu de middelen om onze ambities waar te maken: een wereldspeler worden op het vlak van Unmanned Traffic Management of UTM," aldus Marc Kegelaers, CEO van Unifly. Unifly wil de investering gebruiken om meer medewerkers aan te nemen. De start-up heeft op dit moment 12 medewerkers maar wil eind 2018 ruim 40 medewerkers in dienst hebben. De bestemming van de rest van de investering is nog niet bekend.

0 Reacties

    Plaats een reactie