Dankzij de kleurrijke dronevideo van een freestyle-sessie boven een tulpenveld heeft Tim van Vliet een nominatie ontvangen voor de Drone Awards 2016 in de categorie Racing. Hoog tijd om meer te weten komen over deze FPV racer, zijn video en zijn liefde voor drones.

Drone Awards 2016

Tot en met 30 november 2016 kun je stemmen op jouw favoriete dronevideo's van 2016. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Tim van Vliet - Tulipe Colormadness

Met 'Tulipe Colormadness' is Tim van Vliet dit jaar genomineerd voor een Drone Award in de nieuwe categorie 'Racing'. De kleurrijke tulpenvideo is niet alleen een spektakel om te zien, maar fungeert tevens als een uithangbord voor het Nederlandse droneracing. Kijk hoe 'Terminator Timmay' op hoge snelheid met zijn racequad over de tulpenvelden scheurt en hiermee een eervolle nominatie binnensleept.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

"Ik ben Tim van Vliet, 36 jaar jong en Chef van beroep dus niks technisch ofzo. Heb al 12 jaar een catering bedrijf. Woon met mijn meisje op een woonboot in Amsterdam en vlieg graag een paar lipos met mijn racedrone. Ik ben ongeveer eind 2014 begonnen met het vliegen van drones".

Waarom ben je begonnen met het vliegen van drones?

"Ik vond dit zo geweldig!! Helemaal toen ik Metall Danny door de bossen zag vliegen en Boris B. de raarste dingen zag doen. Ik dacht dat wil ik ook kunnen. Meteen dezelfde setup aan onderdelen besteld en gaan solderen. Een week later vloog ik!"

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je drone?

"2 à 3 keer per week gemiddeld gok ik. Er zijn weken dat ik niet vlieg maar er zijn ook weken dat ik elke dag wel een paar lipo's vlieg. Ik probeer 1 keer in de week al m’n lipo's te vliegen (18/20 stuks) de rest van de dagen zijn er vaak maar 4 à 6 lipo's".

Heb je nog een tip voor beginnende dronepiloten?

"Neem de ruimte, breng geen anderen in gevaar en niet zomaar inpluggen als je met anderen vliegt. Als je iets niet weet vraag het aan iemand".

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Die is moeilijk! :P Fc's verkeerd aansluiten, esc’s opblazen, lipo ontploffingen, GoPro’s kwijt, quads kwijt, quads in de boom en tientallen misschien wel honderden domme crashes... Ik was ooit in het Twiske aan het vliegen op een dinsdagochtend in de herfst. Toen ik lekker aan het vliegen was en bijna al mijn lipo's leeg had, ging ik tussen 2 bomen door richting een prut slootje en raakte een spook takje (zo klein dat je hem niet in je bril kan zien). De drone rolde 15 meter door de sloot in. Het was steenkoud, maar heb toch mijn schoenen uitgeschopt. De vieze kleine prut sloot bleek echter dieper dan ik dacht, dus stond ik tot aan mijn midden in de prut. Ik trok de quad uit de prut en alle lampjes deden het nog. Snel naar de auto mijn broek uit getrokken en de auto in gestapt. Voor je het Twiske uit kan rijden moet je betalen bij een automaat. Dus moest ik eerst wachten tot de mensen weg waren (zat tenslotte in m’n onderbroek) en toen er niemand meer stond, ging ik snel het kaartje betalen. Terwijl ik mijn kaartje aan het betalen was, stopte er een auto met daarin een volledig gezin die me met een vreemde blik aankeken. Ik ben toen zonder iets uit te leggen doorgegaan met betalen en daarna heel snel met een rood hoofd in m'n onderbroek naar de auto gelopen. Sindsdien heb ik altijd een extra broek mee".

Tim van Vliet over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Kun je iets vertellen over jouw genomineerde drone video?

"Ik deed een catering voor een reclame-crew en die waren in het bollenveld bezig. Toen ik klaar was daarmee ben ik naar het bollenveld gelopen, dat speciaal was blijven staan en gerangschikt was voor de reclame, toen iedereen weg was. Behalve 1 iemand waarvan ik wist waar hij liep. Vervolgens heb ik heel snel 1 lipo gevlogen. Het was een supergave plek, omdat al die kleurtjes in je bril voorbij schieten."

Wat heeft je geïnspireerd om deze video van het tulpenveld te maken?

"Wilde het altijd al doen maar het is moeilijk om toestemming te krijgen van de boer en nu had ik een leuke mogelijkheid."

Met behulp van welk programma heb je de video gemonteerd?

"Final Cut Pro X."

Ben je blij met het resultaat van de video?

"Laat ik maar zeggen dat ik er graag meer lipos had willen vliegen of nog een keer terug kon gaan."

Tim van Vliet over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Welke drone heb je gebruikt voor het maken van de genomineerde video?

"Een Dquad Reflex 5", Kiss setup FC en ESC's, 504030 Schubkraft of HQ lumenier 2350KV 2206".

Maakte je gebruik van bepaalde accessoires bij het maken van de video?

"Ja, een GoPro Hero 4 Black."

Je bent voor de eerste keer genomineerd voor een Drone Award. Hoe vind je dat?

"KICKEN!! Echt heel leuk!"

Waarom vind je dat jouw drone video een Drone Award moet winnen?

"Misschien omdat het een super leuke locatie is en het een afwisselend apart beeld geeft van een tulpenveld in bloei".

Tim van Vliet over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Tot en met 30 november kun je stemmen op Tim voor de Drone Awards 2016. Stemmen kan via: www.droneawards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie