Het Europees Parlement wil de regels omtrent drones flink aanscherpen. Daarbij zien zij de registratieplicht van drones als de ideale oplossing. Als de Europese Raad akkoord geeft zullen drones boven de 250 gram in Europa geregistreerd moeten worden.

Drone registratieplicht

Als het aan het Europees Parlement ligt wordt de registratie van drones boven de 250 gram binnenkort verplicht. Dit geldt zowel voor consumenten- als commerciële drones. Door drones boven de 250 gram te registreren verhoogt de veiligheid doordat de eigenaar van de drone sneller achterhaald kan worden na een crash. Ook verwacht het Parlement dat het risico op een terroristische aanslag met drones voorkomen wordt.

Registratie drones moet volgens Europees Parlement verplicht worden

Gevaar

De European Cockpit Association (ECA) reageert verheugd op de plannen van het Europees Parlement. Zij zien drones een steeds groter gevaar vormen voor de veiligheid van vliegtuigen en helikopters. Het Europees Parlement wacht nu op een akkoord van de Europese Raad die bestaat uit de leiders van de 28 lidstaten van de EU.

Veiliger

De transportcommissie hoopt dat door de Europese regels drones een stuk veiliger gaan worden. Dit kan de drone-industrie een boost geven. Naar verwachting is de consumenten dronemarkt binnen 10 jaar jaarlijks goed voor zo'n 15 miljard euro. Ook moet het voor zo'n 150.000 Europeanen werk verschaffen binnen 25 jaar.

Uitvoering

Hoe de registratieplicht uitgevoerd gaat worden is nog niet bekend. In Amerika is de registratieplicht in december 2015 al van kracht gegaan. Daar worden drones tussen de 250 gram en 25 kilogram standaard voorzien van een registratienummer.

4 Reacties

  1. michiel

    Benieuwd hoe ze dat willen gaan handhaven bij mensen die hun multicopter in onderdelen bestellen en zelf bouwen.

  2. Simone

    @Michiel Die worden ter plekke opgepakt, gevangen gezet, hun huis doorzocht, alles wat verdacht is mbt het vliegen in beslag genomen. Je vaste baan raak je vervolgens kwijt en door het niet meer kunnen betalen van je hypotheek ook je huis & gezin waarvan je kinderen onder toezicht geplaatst worden in een pleeggezin zonder drones. Sterkte !

  3. BaronvonGT-R

    @simone Hoewel je het als sarcastisch grapje bedoeld waarschijnlijk zou ik er tegenwoordig niet eens raar van opkijken als dit ook gewoon echt zo zou gebeuren. Te triest voor woorden, en het word alsmaar belachelijker en idioter. Het land waarop ik ooit trots was omdat iedereen in zn waarde werd gelaten en mensen de vrijheid hadden om te doen en laten wat ze wilde zolang ze anderen niet tot last waren is veranderd in een land gevangen door angst, haat en afgunst en probeert het op te lossen met regelzucht, burgerpesterijen en alles en iedereen in de uitverkoop te gooien. Precies de dingen waar we vroeger met een lach gekscherend die gekke doorgeslagen amerikanen van beschuldigde terwijl we onself op de borst klopte omdat wij zo nuchter waren. Where did it all go so horribly wrong..

  4. Boris

    Ben zelf zware crimineel en al mijn vrienden ook. Die registratieplicht gaat ons niet tegenhouden maar de overheid heeft weer een mooie flinke melkkoe gevonden en registreren is altijd leuk natuurlijk.(kan nooit misgaan..) Na het registreren worden er natuurlijk allerlei andere dure zaken verplicht bij verzonnen natuurlijk ...

Plaats een reactie