De Online webshop JD.com start met een dronebezorgservice in China. Het Chinese bedrijf heeft van de overheid goedkeuring gekregen om een vloot van 30 drones te gebruiken. Dit betekent dat JD.com de eerste (grote) online retailer in de wereld wordt die gebruik gaat maken van een droneleveringsservice.

Dronebezorgservice JD.com

Door de inzet van drones kan JD.com de levertijd van haar bezorging versnellen. De drones leveren nog niet rechtstreeks aan huis, maar vliegen naar een speciale locatie in een stad/dorp. Hier staat een vertegenwoordiger klaar om het pakketje te ontvangen en naar het juiste adres te brengen.

JD.com begint dronebezorgingservice in China

Succesvolle dronetest in China

De website heeft de dronebezorgingservice uitgebreid getest in China. JD.com maakte o.a. testvluchten buiten Peking en binnen Jiangsu en Shaanxi tijdens ‘Singles Day’, ’s werelds grootse online shopping evenement. Josh Gartner, woordvoerder van JD, vertelt aan The South China Mourning Post: “JD heeft nu duizenden testvluchten gemaakt. Alles ging erg vlot tijdens het leveren van pakketten vanuit 4 verschillende locaties in het land”.

Toestemming overheid

Het Chinese bedrijf heeft van de overheid goedkeuring gekregen om een vloot van 30 drones te gebruiken. De drones mogen pakketten tussen de 5 en 15 kilogram bezorgen binnen een straal van 50 kilometer. Dit betekend dat JD.com de eerste (grote) online retailer wordt die gebruik gaat maken van een dronebezorgservice, aangezien Amazon nog steeds tegen vele problemen aanloopt.

JD.com begint dronebezorgingservice in China

Tegenslagen Amazon

Jeff Bezos, CEO van Amazon, kondigde in 2013 aan dat Amazon de eerste online retailer zou zijn die gebruikt maakt van drones voor het bezorgen van bestellingen. Echter heeft Amazon veel moeite met de nieuwe FAA regels, waarin staat dat commerciële drones in het gezichtsveld van de bestuurder moet blijven, niet meer dan 24 kilogram mogen vervoeren en dat dronepiloten elke 2 jaar opnieuw examen moeten doen. Ook mogen drones niet over mensen heen vliegen die niks te maken hebben met de transactie. Hierdoor wordt het voor Amazon vrijwel onmogelijk om een dronebezorgservice op te starten wanneer de Amerikaanse overheid geen uitzondering op de regelgeving maakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie