Wereldwijd zijn er in veel dorpen en steden plekken die in de avond niet goed of helemaal niet verlicht zijn. Het Britse verzekeringsbedrijf Direct Line heeft hiervoor Fleetlights bedacht; een oplossing met drones om de veiligheid op dergelijke plekken te bevorderen. Helaas is het idee op dit moment nog niet uitvoerbaar. Direct Line hoopt echter door het idee openbaar te maken dat het mensen inspireert om er mee aan de slag te gaan.

Oplossing Direct Line: Fleetlights

Om de veiligheid van mensen in de avond te bevorderen heeft het Britse verzekeringsbedrijf Direct Line een potentiële oplossing bedacht. Fleetlights drones bieden mobiele verlichting op donkere plekken. De drones worden in een centrale locatie opgeslagen en kunnen makkelijk worden opgeroepen met een mobiele. Iemand die bijvoorbeeld tot laat moet werken en vervolgens in het donker naar huis moet lopen, kan gebruik maken van Fleetlights. Wanneer een persoon Fleetlights inschakelt, vliegen de drones vanuit de centrale locatie naar deze persoon en volgen hem of haar door middel van de GPS in de telefoon. De drones zijn uitgerust met lampen en kunnen op deze manier de omgeving van de persoon verlichten, zodat hij of zij veilig kan rijden of lopen. Zodra de persoon thuis is kan dit worden aangegeven en vliegen de drones weer terug naar de thuislocatie.

Beperkingen voor Fleetligths

Ondanks dat de plannen van Direct Line op papier een goed idee lijken, is het in de praktijk nog niet uitvoerbaar. Zo kan een drone maar voor een korte tijd in de lucht blijven, waardoor lange wandelingen of fietstochten niet kunnen worden begeleid door Fleetlights. Ook is het in vele delen van de wereld verboden om in de avond te vliegen met een drone, mag een drone niet vliegen buiten het zicht van een bestuurder en zijn er vele No-Fly zones waar drone vliegen verboden is. Verder worden de kosten voor het opstarten van dit project hoog geschat. Het idee van Direct Line is dus interessant, maar erg lastig om uit te voeren.

Gaan drones straatverlichting vervangen?

Inspireren van technici

Het verzekeringsbedrijf Direct Line is door de vele beperkingen nog niet gestart met het realiseren van Fleetlights. Zo zijn er bijvoorbeeld nog geen prototypes ontwikkeld, en dat is de verzekeringsmaatschappij voorlopig ook niet van plan. Het bedrijf heeft haar ideeën openbaar gemaakt om geïnteresseerde technici te inspireren er mee aan de slag te gaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie