De weg- en transport autoriteit (RTA) in Dubai wil vanaf volgend jaar drones gebruiken om het verkeer te controleren. Doordat de drones live beelden sturen naar de RTA kunnen ze de inwoners informeren over de drukte op bepaalde wegen. Later vandaag wordt het eerste prototype van de drones gepresenteerd in Dubai.

Drones als verkeercontroleurs

Dubai wil in het 2de kwartaal van 2017 drones inzetten om het verkeer 24/7 in de gaten te houden. Het is de bedoeling dat de drones controleren of er ergens ongelukken zijn op de weg, waar files ontstaan, hoe de conditie van het wegdek is en nog veel meer. “Dit is onderdeel van het innoveren van de weg en transport autoriteit (RTA) in Dubai, vertelt Khaled AI Awadhi, directeur van de RTA, aan Khaleej Times.

Informatie verzamelen

De drones sturen constant live beelden van het verkeer naar de RTA. In het begin stadium zijn deze beelden nog niet te bekijken door de inwoners van Dubai. De RTA wil het publiek echter wel op de hoogte houden van het verkeer op de weg en wil dit doen door middel van notificaties via een app en Social Media. Op deze manier weet het publiek toch nog waar het op de weg druk is. Ook wil de RTA de drones gebruiken om mensen te informeren over waar er plek is om te parkeren in bepaalde gebieden. Volgens Al Awadhi worden de drones niet gebruikt om verkeersovertredingen te melden aan de politie.

Dubai wil drones gebruiken voor verkeerscontrole

Ander toepassingen voor drones

Dr. Eesa Bastaki, president en CEO van de Universiteit van Dubai, heeft voorgesteld om de drones ook op andere manieren te gaan gebruiken. Zo kunnen de drones gebruikt worden om een zoutoplossing in de lucht te verspreiden bij mist, waardoor dichte mist snel oplost. Ook kunnen de drones worden ingezet om verkeerslichten te vervangen, zodat niet de hele weg moet worden afgezet. Verder kunnen de drones hulpdiensten helpen door snel naar een ongeluk te gaan en het ongeluk in beeld krijgen, waardoor hulpdiensten een beter beeld van de situatie krijgen.

Presentatie prototype

Volgens Khaled AI Awadhi gaat de RTA later vandaag in het Burj Park in Dubai het prototype van de drones presenteren. Het prototype gaat de Dubai Water Canal analyseren terwijl iedereen in het park kan meekijken op een groot scherm.

0 Reacties

    Plaats een reactie