De klassieke cake-met-vijl om uit de gevangenis te ontsnappen, heeft in Denemarken een moderne variant gekregen. Bewakers van een Deense gevangenis zagen dinsdagavond een drone een cel op de vierde verdieping binnenvliegen via het raam, zo meldt De Telegraaf.

Zaag

Bij een inspectie bleek dat het op afstand bestuurbare vliegtuigje allerlei spullen had afgeleverd bij een gedetineerde: twee mobiele telefoons, een zaagblad en een aantal bouten.

Drone bezorgt Deense gevangene zaag

Ontsnapping

Het vermoeden is dat de spullen bedoeld waren om een ontsnapping voor te bereiden. "Gelukkig hebben we het deze keer ontdekt, maar dat zou een volgende keer weleens niet zo kunnen zijn", zei de voorzitter van de Deense vakbond van cipiers. De dronebestuurder is vooralsnog niet opgespoord.

0 Reacties

    Plaats een reactie