Dankzij de vette tricks en bijna onmogelijke manoeuvres door de Bijlmer is de dronevideo van Dino Joghi genomineerd voor de Drone Awards 2016 in de categorie Racing. Hoog tijd om nog meer te weten te komen over deze bekende FPV racer, zijn video en zijn liefde voor drones.

Drone Awards 2016

Tot en met 30 november 2016 kun je stemmen op jouw favoriete dronevideo's van 2016. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Dino Joghi – FPV FUN

In deze funky video is duidelijk te zien hoe Dino Joghi zijn racequad perfect onder controle heeft. De droneracer uit Amsterdam, ook wel bekend als GhettoDino, bezet momenteel de 4e plaats op de International Drone Race Ranking. De kwaliteit én originaliteit van Dino komen goed naar voren in deze FPV-video vol stunts, flips en rolls. Tijdens de risicovolle vlucht navigeert hij zijn drone slalommend over het water en door de meest krappe gaten. Bekijk hier de vette opnames van Dino Joghi.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

"In het dagelijks leven ben ik account manager. Ik ben 25 jaar en woon in Amsterdam. Los van drone racen kan je mij altijd wakker maken voor eten, gamen een avondje stappen of een hele goeie film. Sporten vind ik ook leuk maar niet als je mij net wakker maakt!"

Waar komt de naam GhettoDino vandaan?

"Die naam heb ik zelf niet verzonnen. Toen ik pas begon en kennis maakte met andere piloten kwam ik er achter dat mijn drone er niet uit zag in vergelijking met andere drones. Het werd bij mekaar gehouden door tape, hot-glue, kabeltjes, touw of andere materialen die bedoeld zijn om gebroken objecten bij mekaar te houden. Bij ons noemen ze dit 'Ghetto Builds'. Piloten zagen mijn drones vaak niet als concurrentie, dat werkte vaak in mijn voordeel. Ondertussen is dit al lang niet meer het geval en zien ze er goed uit... Maar de naam is altijd gebleven!"

Hoe lang vlieg je al met drones?

"Ik ben begonnen met FPV racen in januari 2015".

Hoe ben je begonnen met het racen met drones?

"Ik was altijd een grote fan van video games die enorm veel reactievermogen vereiste. Dat waren vaak race games, shooters of sport games. Ik werd wat ouder en gamen verloor ik uit het oog. Tot ik ooit een filmpje zag van Metal Danny die aan het racen was met drones. Ik vond dat geweldig en bestelde die avond nog alles wat ik nodig had om te beginnen!"

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je racedrone?

"Ik vlieg ongeveer 2 keer in de week."

Dino Joghi over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Heb je nog een tip voor beginnende dronepiloten?

"Vlieg niet altijd buiten, in garages leer je heel veel in een korte periode. Omdat het laag is en je snel spullen breekt zal je leren om meer controle over je drone te houden waardoor je sneller gaat met minder risico's!"

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Ik heb wel eens een propeller op zijn verkeerde kant gemonteerd in een belangrijke race!"

Kun je iets vertellen over jouw genomineerde drone video?

"Dit is een van mijn weinige video's waar ik focuste op precies vliegen in plaats van keihard over een veld heen racen!"

Waar heb je de drone video opgenomen en waarom op deze locatie?

"In de Bijlmer omdat het uit de no fly zone is natuurlijk. Het was slecht weer die dag waardoor er weinig mensen te zien waren op de locatie. Je had mooie speeltuintjes en dingen waar je om, door-en onder heen kon."

Heb je gepland hoe je de video ging maken, of ging het om een freestyle?

"Ik liep samen met iemand rond en toen zagen we al die speeltoestellen en toevallig had ik mijn quad bij me."

Met behulp van welk programma heb je de video gemonteerd?

"Waarschijnlijk Adobe Premiere."

Wat onderscheid jouw video van andere FPV-video's?

"Ik denk dat mensen het leuk vinden om een drone door krappe poortjes en obstakels heen te zien vliegen."

Ben je blij met het resultaat van de video?

"Oooh Ja Zeker!"

Welke drone heb je gebruikt voor het maken van de genomineerde video?

"Ik noemde dat mijn Ghetto Quad. Een quad die gemaakt was uit allerlei afgedankte onderdelen. Hier deed ik vaak dingen mee die er voor konden zorgen dat ik mijn drone kwijt raakte of sloopte. Ik weet dat ik gebruik maakte van een D-quad Inimini frame, cobra 2300kv motoren en afro ESC's."

Dino Joghi over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Waren er bijzondere omstandigheden tijdens het maken van de video?

"Ik was extreem gelukkig toen ik veilig en droog mijn drone landde nadat ik vloog over water!"

Maakte je gebruik van bepaalde accessoires bij het maken van de video?

"Niks speciaals. Een Xiaomi Yi om op te nemen, fatshark goggles, turnigy9X en een drone natuurlijk."

Je bent voor de eerste keer genomineerd voor een Drone Award. Hoe vind je dat?

"Ik vind het super dat we dit hebben binnen Nederland. Het laat zien hoeveel talent we in ons land hebben en daar ben ik super trots op!"

Waarom vind je dat jouw drone video een Drone Award moet winnen?

"Veel mensen zijn van mening dat een goeie FPV-video hoge snelheden moet bevatten. Er zijn veel mensen die hierdoor hun video's niet durven up te loaden omdat het minder hard gaat dan de rest. Deze video draait niet om snelheid maar om precies vliegen. Ik hoop dat meer mensen zullen zien dat het niet allemaal zo snel hoeft te gaan en dat het ook leuk is om een keertje rustig door een gat van 30cm bij 30cm te vliegen!"

Hoe ga je ervoor zorgen dat mensen gaan stemmen op jouw video?

"Ik zal op de hoogste toren van het land staan om te schreeuwen dat ik graag zou willen zien dat mensen stemmen op mijn video. Mochten ze mij geen toestemming geven dan deel ik mijn video in onze community via social media."

Dino Joghi over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Tot en met 30 november kun je stemmen op Dino voor de Drone Awards 2016. Stemmen kan via: www.droneawards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie