Australië is 185 keer groter dan Nederland en de ziekenhuizen liggen veel verder uit elkaar Wanneer iemand in een ziekenhuis direct een niertransplantatie nodig heeft en er een nier in een ander ziekenhuis ligt, dan liggen deze vaak te ver uit elkaar om de nier op tijd te leveren. Om dit probleem op te lossen is het Australian RPAS Consortium een project gestart genaamd: ‘Angel Drone-project’.

Australian RPAS Consortium

Aangezien het platteland van Australië groot is, is het lastig voor ziekenhuizen om bloed en organen in een korte tijd naar elkaar te vervoeren. Het Australian RPAS Consortium (ARC) is bezig met het ontwikkelen van een oplossing voor dit probleem. Het ARC is een organisatie die bestaat uit verschillende partijen die interesse hebben in hardware, software en het gebruiken van drones in het dagelijks leven. De organisatie heeft een aantal weken geleden het ‘Angel Drone-project’ gelanceerd om het vervoer van organen en bloed te versnellen.

Het Angel Drone-project

Het Angel Drone-project houdt in dat ARC drones gaat ontwikkelen om bloedmonsters te vervoeren. De drones worden uitgerust met speciale incubators die ervoor zorgen dat het bloed in de juiste conditie blijft. Door drones te gebruiken om bloed te vervoeren naar andere ziekenhuizen kan dit veel sneller, aangezien drones geen last hebben van verkeer en niet de weg moeten volgen. Volgens Mark Puterflam, één van de financiële directeuren binnen ARC, zijn er al plannen om eind dit jaar in het noordelijke gedeelte van Australië te beginnen met testen.

Australië wil drones gebruiken om medicijnen te vervoeren

De toekomstplannen van ARC

Wanneer de regulering het toelaat wil ARC niet alleen bloed gaan vervoeren maar ook organen, menselijk weefsel en misschien mensen. Volgens neurochirurg Chales Teo, die het project ondersteunt op medisch gebied, kunnen de testen voor het leveren van bloed en organen nu al beginnen.

Zipline in Rwanda

Australië is niet het eerste land dat drones wil gaan gebruiken om bloed/medicijnen te vervoeren. De organisatie Zipline is al een tijd bezig met het leveren van medicijnen in Rwanda door middel van drones. Dit blijkt zo succesvol te zijn dat het bedrijf heeft besloten om uit te gaan breiden naar andere landen.

0 Reacties

    Plaats een reactie