Tegenwoordig kan iedereen een drone aanschaffen en dat brengt potentiële gevaren met zich mee. Het Duitse bedrijf Aaronia heeft hier iets op gevonden. Aaronia heeft een systeem ontwikkeld om dronesignalen te detecteren. Het detectiesysteem maakt gebruik van HF- en µW-detectie. Op deze manier kan een gebied constant worden geanalyseerd op ongewenste drones.

Technologiebedrijf Aaronia

Drones worden steeds populairder en dat heeft voordelen en nadelen. Tegenwoordig kan iedereen gemakkelijk een drone aanschaffen in verschillende prijsklasse. Dit brengt potentiële bedreigingen met zich mee. Een drone wordt steeds makkelijker om te besturen en is lastig te spotten in het donker. Het technologiebedrijf Aaronia heeft een drone-detectiesysteem ontwikkeld om drones van bijvoorbeeld criminelen te kunnen detecteren.

Drone-detectiesysteem

Het drone-detectiesysteem bestaat uit een IsoLOG 3D-antenne, een op afstand bedienbare real-time spectrumanalyzer van het type SPECTRAM V5 en een software-plugin voor het software-pakket RTSA. Verder is het mogelijk om continue observatie en registratie uit te voeren met data-streaming tot 4 TB/dag.

Aaronia introduceert drone-detectiesysteem

IsoLOG-3D-antenne

Dankzij de IsoLOG-3D-antenne kan het systeem individuele real-time monitoring uitvoeren op basis van HF- en µW-detectie. De antenne kan maximaal 16 verschillende sectoren tegelijk analyseren. Alle sectoren samen leveren een 360 grade spectrumoverzicht inclusief een 360 grade beeld op van het bewaakte gebied. Op deze manier kunnen alle HF-uitzendingen in het gebied worden geregistreerd door het systeem.

0 Reacties

    Plaats een reactie