De winnaars van DroneWorlds 2016 Hawai zijn bekend, maar veel racers zijn niet te spreken over het toernooi.

Martijn de Kemp

Martijn de Kemp (Fullstick FPV), de enige Nederlander die de regenachtige kwalificatiedag wist te overleven, werd op de finaledag verrast met een flinke tegenvaller. Volgens de organisatie zat Martijn de Kemp helemaal niet bij de snelste racers en de boodschap aan Martijn was: "Bewijs het maar".

DroneWorlds Hawaï 2016: een grote teleurstelling

Organisatie

Het was al duidelijk dat de organisatie niet erg ervaren was en af toe te wensen overliet. Zeker de racers die ook bij het toernooi in Ibiza waren, konden de verschillen in bekwaamheid tussen de organisaties duidelijk merken.

DroneWorlds Hawaï 2016: een grote teleurstelling

Winnaars

De winnaars van DroneWorlds 2016 in Hawaï:

Individual

1. Shaun Taylor
2. Paul Nurkkala
3. Nick Willard

Freestyle

1. Shane Traweek
2. Zoe Stumbaugh
3. Ethan Gulnac

Wing

1. James Haley
2. Steve Petrotto
3. Jeremiah Guelzo

DroneWorlds Hawaï 2016: een grote teleurstelling

Prijzengeld

Naast de klachten over de bekwaamheid van de organisatie zijn er meerdere beloftes die de organisatie niet waar kon maken. Aanvankelijk werd DroneWorlds 2016 aangekondigd met een prijzengeld van maar liefst 250.000 dollar. Tijdens het toernooi bleek er maar een pot te zijn met 'slechts' 100.000 dollar.

ESPN?

Ook claimde de organisatie dat de wedstrijden op ESPN te zien zouden zijn, maar tijdens het toernooi zijn er helemaal geen camera's van het internationale sportkanaal gezien.

DroneWorlds Hawaï 2016: een grote teleurstelling

Droneracing

De internationale dronerace toernooien lopen tot op heden niet echt volgens plan. Eerder viel de finaledag van het Europees Kampioenschap in Ibiza water.

0 Reacties

    Plaats een reactie