Bezorgingen van bijvoorbeeld eten, kleren en boeken door middel van drones gaan voorlopig in Nederland niet gebeuren. Het testen van bezorgdrones wordt tegenhouden door de achterhaalde wet- en regelgeving, terwijl er in Amerika al volop wordt testen met drones die pakketten bezorgen. In Nederland zijn er wel een aantal bedrijven die drones in hun magazijnen inzetten.

Bezorgdrones in Nederland

Bezorgingen van eten, kleren en andere artikelen door middel van drones gaat voorlopig in Nederland niet gebeuren. Nederlandse drone producenten klagen over het feit dat ze gehinderd worden in het ontwikkelen van een bezorgdrone. Dit komt doordat de huidige Nederlandse drone regelgeving achterhaald is en geen rekening houdt met actuele ontwikkelingen in de dronetechnologie. De producenten kunnen hierdoor niet beginnen met het testen van dergelijke drones. Het is ook niet zeker of bezorgdrones ooit legaal worden.

Voorlopig geen bezorgdrones in NederlandDrones in bedrijven

Een aantal Nederlandse bedrijven maken tegenwoordig In hun magazijnen gebruik van drones. De logistieke dienstverlener Koopman gebruikt bijvoorbeeld een drone om de voorraden te tellen. Verder zijn de Nederlandse bedrijven Geodis en Aepex bezig met het testen van een soortgelijk systeem bij bedrijven in Frankrijk.

Amerika

In Amerika wordt er al volop getest met bezorgdrones. Grote bedrijven zoals UPS, DHL en Amazon zijn hier druk mee bezig. UPS wil drones inzetten voor de bezorging van medicijnen op het platteland van Massachusetts. DHL en Amazon zijn met soortgelijke testen bezig, maar willen andere producten bezorgen. Na verwachting zal het echter nog 3 tot 4 jaar duren voordat de wetgeving in Amerika goed is afgesteld, waardoor de bezorgdrones overal kunnen worden ingezet.

Voorlopig geen bezorgdrones in Nederland

0 Reacties

    Plaats een reactie