Op de crowdfunding website Kickstarter wordt een investering gevraagd in de ontwikkeling van klauwen voor een drone. Met deze klauwen wordt het mogelijk om objecten op te pakken.

Mantis Carbon

De Mantis Carbon is een initiatief van Mantis Technology. Het ontwerp is gemaakt door Ben Kardoosh en is gebasseerd op de originele Mantis Drone Claw. Het nieuwe ontwerp van Kardoosh is echter verbeterd voor het gebruik onder een drone. De grijparm is gemaakt van carbon en is kleiner, lichter en heeft een betere grip voor het dragen van objecten.

Grijparm

De klauw weegt 150 gram en heeft een grijpcapaciteit van 28mm tot 120mm. De grijparm is geschikt voor drones met een goede draagkracht zoals bijvoorbeeld de DJI Phantom drones. Momenteel wordt er gewerkt aan een protoype die momenteel objecten van 1 kilogram eenvoudig kan dragen.

3 of 5 spaken

De klauw is nu te koop via de crowdfunding website Kickstarter. Daar heb je de keuze uit verschillende kleuren en of je een grijparm met 3 of 5 spaken wilt. Wanneer je voor de 5 spaken versie gaat, kun je zelf ook die van 3 of 4 bouwen. De eerste levering staat gepland voor maart 2017.

Pak objecten op met je drone dankzij de Mantis Carbon klauw

0 Reacties

    Plaats een reactie