De Diodon drone is een revolutionaire drone die beschikt over opblaasbare armen. Hierdoor is de drone zeer compact en neem je hem gemakkelijk overal mee naar toe. De drone is uit te rusten met een GoPro actiecamera waardoor je haarscherpe video's kunt maken. De drone wordt gemaakt door het Franse Airvada dat momenteel nog hard werkt aan de ontwikkeling van de drone. Begin 2017 moet de drone aangeboden worden via crowdfunding website Kickstarter.

Diodon drone

De opblaasbare Diodon drone is in 30 seconden op te blazen en is volledig water proof en dankzij de opblaasbare armen kan de drone ook niet zinken. Wanneer je de drone op het water laat landen zakt hij dus niet direct naar de bodem. De opblaasbare armen zijn gemaakt van Dacron, een lichte en extra stevige stof die voorkomt dat er gaatjes of scheurtjes in de armen ontstaan. Deze stof wordt ook gebruikt bij kitesurfing.

Ontwikkeling opblaasbare Diodon drone in volle gang

3D Robotics

De boordcomputer van de drone is van de Amerikaanse dronefabrikant 3D Robotics. De Diodon werkt dan ook met de 3D Robotics follow me functie op je smartphone. Ook is het mogelijk om de Diodon te laten vliegen langs verschillende vooraf ingestelde waypoints.

Accu en vliegen

De Diodon drone is geschikt voor elke 11.1V 3S LiPo accu. Deze is makkelijk te verwisselen en daardoor geniet je van een lange vliegtijd. De besturing van de drone werkt met standaard 2.4 Ghz remote controllers.

Kickstarter

Op dit moment is het Franse Airvada team, de makers van de Diodon drone, nog in de ontwikkelfase. Antoine van Airvada vertelt aan Drones.nl nu te werken aan het waterproof maken van de drone. Begin 2017 willen de makers een campagne beginnen op Kickstarter om een investering binnen te halen en de productie te beginnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie