Martijn de Kemp, lid van Team SQG, heeft zich gekwalificeerd voor de finales van DroneWorlds Hawaï 2016. Ondanks het tegenvallende weer wist de Nederlander zich tijdens de kwalificaties te plaatsen bij de snelste 32 droneracers van de wereld.

Hawaï

Op dit moment vinden in Hawaï de DroneWorlds 2016 World Drone Racing Championships plaats. Piloten en teams uit 34 landen verzamelen zich deze week op het tropische eiland om hun kwaliteiten tegen elkaar af te meten en te bepalen wie zich de snelste droneracer ter wereld mag noemen.

Martijn de Kemp (Team SQG) in finales van Droneworlds Hawaï 2016

Kualoa Ranch

DroneWorlds Hawaï speelt zich af in de bekende Kualoa Ranch in Hawaï. In dit gebied zijn ook opnames gemaakt voor films als Jurassic Park en Godzilla.

Racetrack

De racetrack van DroneWorlds Hawaï 2016 is een ruim opgezette racetrack met opvallende 'donut' ringen. De track lijkt af en toe meer op een 'dragrace' en stelt de piloten ook weer op andere kwaliteiten op de proef dan een gemiddeld parcours.

Martijn de Kemp (Team SQG) in finales van Droneworlds Hawaï 2016

Martijn de Kemp

160 piloten verschenen vrijdag voor de kwalificatiewedstrijden van DroneWorlds 2016. Nederlander Martijn de Kemp (Fullstick FPV) wist de bloedstollende kwalificatierondes te overleven en heeft zich geplaatst bij de 32 snelste racers van DroneWorlds Hawaï 2016.

Martijn de Kemp (Team SQG) in finales van Droneworlds Hawaï 2016

Nederland

Martijn de Kemp is niet de enige racer die strijd onder de oranje vlag. Ook landgenoten Dino Joghi, 4e van de wereldranglijst, Pim Bijl en Andrzej Krasny zijn aanwezig in Hawaï, maar helaas overleefden zij de kwalificatierondes niet.

Weer

Hoe zonnig de naam 'Hawaï' ook mag klinken, toch ondervindt DroneWorlds ook last van het slechte weer. De kwalificatiedag werd eerder afgebroken door flinke regenbuien. Hierdoor konden de racers simpelweg minder vaak een poging doen om een goede tijd neer te zetten.

Martijn de Kemp (Team SQG) in finales van Droneworlds Hawaï 2016

Organisatie

Ondanks het feit dat de organisatie niet zo ervaren lijkt als bij het kampioenschap in Ibiza, is DroneWorlds 2016 nu al een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen.

0 Reacties

    Plaats een reactie