Pix4D is een drone mapping bedrijf dat software ontwikkeld waarmee verschillende foto’s gecombineerd worden tot een digitaal 3D model. Het bedrijf ziet veel kansen in de bijna oneindige mogelijkheden van drones en heeft hier dus iets op bedacht. Dankzij de nieuwe Pix4D app kan iedereen met behulp van een drone een 3-D model maken.

Makelaar

De app is vooral gericht op makelaars, omdat de software uitstekend geschikt is voor het vastleggen van huizen. Met behulp van de app kan een makelaar een compleet digitaal 3-D model van een huis ontwerpen. Zo laat hij zijn klanten niet alleen maar foto’s zien, maar toont hij het huis op schaal.

Maak 3D modellen met je drone dankzij de Pix4D mapping app

Hoe werkt het?

Een drone maakt duizenden foto’s terwijl hij langzaam het pad volgt dat de bestuurder heeft ingesteld. Dit proces duurt gemiddeld 20 minuten. Wanneer de bestuurder foto’s vanuit verschillende hoogtes wil maken duurt het proces iets langer. Vervolgens upload de bestuurder de foto’s op de Pix4D server. Hier worden de foto’s omgezet in een 3-D model van bijvoorbeeld een huis. Het 3-D model is via de telefoon te zien of kan gemakkelijk op een website worden geplaatst.

Kosten

Om gebruik te maken van de Pix4D applicatie dient de gebruiker een abonnement af te sluiten. Voor 49 dollar per maand creëer je onbeperkt 3-D modellen. Bij veel gebruik is het raadzaam om een jaar abonnement af te sluiten voor 500 dollar. De Pix4D app kan worden gebruikt met verschillende DJI drones, Parrot Bebop 2 en 3 DR Solo.

0 Reacties

    Plaats een reactie