De politie in Amerika onderzoekt de mogelijkheid om drones uit te rusten met wapens. In sommige staten is de wet er zelfs al klaar voor om drones uit te rusten met wapens. In andere landen zoals India wordt er al gebruik gemaakt van gewapende drones.

Politie

De Amerikaanse politie is in gesprek met fabrikant Taser om in de toekomst drones te produceren die met verschillende stroomstootwapens zijn uitgerust. Er zijn echter nog geen concrete plannen hiervoor, maar dit gaat waarschijnlijk niet lang meer duren. De politie in Amerika zoekt momenteel naar de mogelijkheden om de gewapende drones te realiseren.

Wetgeving

In sommige staten is de wet al klaar voor drones en robots die worden uitgerust met wapens. In Dallas heeft de politie al een robot gebruikt om een gevaarlijk en bewapend persoon uit te schakelen. Dit bleek erg succesvol te zijn. Echter is de politie op zoek naar een methode om gevaarlijke verdachte uit te schakelen zonder hem of haar te doden.

Gaat de politie in Amerika drones uitrusten met wapens?

North Dakota

North Dakota loopt hiermee voorop ten opzichte van andere staten. Sinds vorig jaar is de wetgeving in North Dakota zo veranderd dat de politie drones gewapend met traangas, tasers, en rubberen kogels mag inzetten, zolang het niet dodelijk is.

Andere landen

In een land aan de andere kant van de wereld wordt er al gebruik gemaakt van gewapende drones. In India worden deze drones gebruikt om demonstraties op te breken. Vorig jaar kregen agenten in de stad Lucknow een aantal drones ter beschikking die uitgerust waren met pepperspray.

0 Reacties

    Plaats een reactie