In dit onwaarschijnlijke verhaal spelen twee vreemden en een drone een cruciale rol bij het redden van een man gevangen in zijn overstroomde huis in Hope Mills in de Amerikaanse staat North Carolina.

Drone

Dronefotograaf Quavas Hart besloot op zondag om zijn drone eropuit te sturen om beelden te maken van gebieden die het zwaarst getroffen waren door orkaan Matthew.

Twitter

"Ik kwam voorbij een een wijk die compleet was ondergedompeld in het water", vertelt Quavas Hart. Hij plaatste een foto van de dramatische setting van de huizen met water tot aan het dak op Twitter.

Drone redt een man tijdens overstroming in North Carolina

Gevangen

Of je het gelooft of niet, ex-marinier Chris Wiliams en zijn hond Lana bleken gevangen te zitten in één van de huizen op de foto's.

Chris Wiliams ging zaterdagavond naar bed en werd wakker gemaakt door een enorme knal. Een overstroming had ervoor gezorgd dat het water zijn voordeur eruit heeft geknald. Hij bedacht zich geen moment en greep zijn hond Lana en begaf zich naar het hoogste punt in het huis.

"Hij verbleef ruim 14 uur in het kleinste kamertje van het huis", vertelt zijn broer Craig, woonachtig in de staat Texas.

Hulp

Tijdens de periode dat Chris was opgesloten en omringt door water, probeerden Chris en zijn broer Craig de hulpdiensten in te schakelen, maar tot dusver zonder resultaat. De telefoonlijn van Chris werkte niet, maar de broers konden gelukkig contact houden via Facebook Messenger. Toen Graig op zondag eindelijk in contact kwam met de reddingsdiensten, kreeg hij te horen dat ze niet in staat waren geweest in het gebied van zijn broer te komen.

Twitter-bericht

Toen zag Craig de dramatische foto van Quavas Hart op Twitter en grapte naar zijn broer: "Hey, gelukkig zit jij niet hier..."

Binnen een paar seconden reageerde Chris: "Hey, dat is mijn huis op de foto!"

Craig bedacht zich geen moment en benaderde Quavas met zijn dringende verzoek: "Zie jij mogelijkheid mijn broer uit dat huis te krijgen? Hij zit gevangen boven in het huis."

Drone redt een man tijdens overstroming in North Carolina

Quavas vertelt dat hij aanvankelijk het verzoek niet serieus nam en dacht dat iemand - in dit geval Craig - via Twitter simpelweg een geintje aan het uithalen was.

Drone redt een man tijdens overstroming in North Carolina

Gelukkig kon Craig via Twitter Quavas overtuigen dat hij "completely serious" was. Hij legde uit dat zijn broer gevangen zat in één van de huizen samen met een oudere hond die niet kan zwemmen.

Drone

Quavas bedacht zich geen moment en snelde terug naar het overstroomde gebied om Chris te kunnen redden. Hij stuurde zijn Phantom 3 drone in de richting van het gebied en zag een reddingsboot in de omgeving varen.

Reddingsboot

Quavas wist met behulp van zijn drone de aandacht te trekken van de varende hulpdienst en de reddingsboot te navigeren naar het huis waar Chris en zijn hond gevangen zaten.

Video

In onderstaande video zie je het moment dat de reddingsboot bij de wijk aankomt en hoe Chris en hond Lana worden gered:

1 Reacties

  1. Jan-Pieter

    Leuk bericht... echter vraag ik mij af he... gezien de afstand van zijn woning tot aan het droge... Kom op!!! Een ex-marinier... zal die "ex-" dan een reden hebben?

Plaats een reactie