Dr. Samer Aldhaher is verantwoordelijk voor een doorbraak in draadloze oplaadtechnologie voor drones. Op dit moment hebben de meeste drones een vliegtijd tussen de 10 en 40 minuten. Hierbij speelt gewicht een belangrijke rol. Dankzij deze technologie ontstaan er vele nieuwe mogelijkheden voor drones en dronepiloten.

Charging block

Dr. Samer Aldhaher heeft in samenwerking met het Wireless Power Lab op het Imperial College of London een doorbraak veroorzaakt in de technologie van het draadloos opladen. Dr Samer Aldhaher heeft ervoor gezorgd dat een drone kan vliegen zonder ingebouwde accu. De drone ontvangt zijn energie door boven een ‘charging block’ te vliegen. Vervolgens staalt het charging block energie uit dat wordt opgevangen door de drone. Op deze manier kan een drone voor ‘altijd’ in de lucht blijven vliegen zonder een ingebouwde batterij.

Doorbraak in oplaadtechnologie drones

Probleem

Vele drone fabrikanten spelen al een lange tijd met het probleem: Hoe verlengen we de vliegtijd van een drone. Op dit moment hebben de meeste drones een vliegtijd tussen de 10 en 40 minuten. Hierbij speelt gewicht een belangrijke rol. Hoe zwaarder de drone, hoe meer energie er nodig is om de drone in de lucht te houden. Een batterij is cruciaal voor een drone om te kunnen vliegen, maar weegt ook relatief veel. Echter is er met de doorbraak van Dr. Aldhaher nu een grote stap gezet in de zoektocht naar een oplossing.

Toekomst

Ondanks dat de drone nu nog maar 10 cm boven het charging dock kan hangen, betekent de uitvinding een grote doorbraak in de dronetechnologie. Dankzij deze technologie ontstaan er vele nieuwe mogelijkheden voor drones en dronepiloten. Het is helaas nog niet bekend wanneer de technologie gereed in om door dronepiloten gebruikt te worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie