De Zuid-Deense Universiteit (SDU) krijgt een beurs van $4.4 miljoen dollar van de Deense overheid. Met behulp van de beurs kunnen 2 nieuwe UAV laboratoriums worden gebouwd, in samenwerking met HCA Airport in Odense. SDU hoopt op deze manier een oplossing te vinden voor alle technische drone problemen.

SDU

Het Deense drone research programma van de SDU krijgt een flinke boost dankzij een beurs van $4.4 miljoen dollar verstrekt door de Deense overheid. De Zuid-Deense Universiteit (SDU) moet deze beurs gebruiken om een nieuw drone-tech programma te starten onder leiding van Brad Beach. SDU wil een 2-jarig programma opzetten genaamd: ‘Masters of Sience/Engineering’. Dit is waarschijnlijk het eerste drone gerelateerde studieprogramma van Europa. SDU hoopt dat het nieuwe programma verschillende engineers aantrekt om nieuwe drone-technologie te ontwikkelen op de universiteit.

Deense overheid verstrekt dronebeurs van $4,4 miljoen dollar

Laboratoriums

Brad Beach, hoofd van het programma, vertelt “Er komen 2 nieuwe UAV laboratoriums in samenwerking met HCA Airport in Odense. Het eerste lab krijgt dronesimulators, zodat drones kunnen worden getest in verschillende omgevingen, zoals het winderige strand of in de ijzige kou. Het tweede lab wordt gebruikt om materialen te ontwikkelen en te testen voor het design van drones”. Door de samenwerking met HCA Airport krijgt SDU ook de kans om op het vliegveld in een dronevriendelijke omgeving testen uit te voeren.

Samenwerking

SDU gaat de leiding nemen in dit project maar wordt ondersteund door 4 andere Deense universiteiten. Deze groep bestaat uit University of Aalborg, University of Aarhus, Technical University of Denmark en University of Copenhagen. Doordat de andere universiteiten ook beurzen hebben binnen gehaald, is het totale budget voor het gehele programma $10 miljoen dollar. SDU hoopt op deze manier een oplossing te vinden voor alle technische problemen die moeten worden opgelost voordat drones een commercieel succes worden.

1 Reacties

  1. Jan-Pieter

    kijk... de Denen begrijpen het... de Zweden niet!

Plaats een reactie